Torek, 15 junij 2021
Iskanje

Risbe bodo spregovorile o čustvih

Na turistični kmetiji pri Miličevih v Zagradcu bodo jutri odprli likovno razstavo Marca Novaka

10. jun. 2021 | 10:28
Dark Theme

Na turistični kmetiji pri Miličevih v Zagradcu bodo jutri odprli likovno razstavo Marca Novaka z naslovom Čustva. Da gre za prvo osebno razstavo, zaupa 36-letni Marco doma s Katinare. Risanju, pravi, se je približal po zaslugi očeta, ki je ravno tako risal in ga je še kot otroka spodbujal k temu. »Lahko rečem, da mi je predal to ljubezen in jaz nekako nadaljujem to, kar njemu ni uspelo zaključiti.«

Marco se pri ustvarjanju poslužuje akrilne tehnike ali črno-belega tuša. »Kar ustvarjam, je vsekakor nekaj abstraktnega, nekateri pravijo, da mejim na art brut. Ne vem, prepuščam se ustvarjanju in nekaj lepega nastaja.« Risanju se je začel nekoliko resneje posvečati leta 2018 po zaslugi Livia Možine, ki ga je povabil k skupinski razstavi v prostorih umetnostne galerije Rettori Tribbio. Od takrat se je za mladega umetnika zvrstilo kakih deset skupinskih priložnosti za razstavljanje, v Zagradcu pa bo prvič sam.

Risbe bodo spregovorile o čustvih

Na petkovi razstavi bo Novak ponudil osem črno-belih slik in dodatnih deset barvnih z akrilnimi barvami. Pri Miličevih je pred leti pomagal na kmetiji, tako da so ohranili prijateljske odnose in ga povabili k sodelovanju. »Spregovorile bodo moje risbe,« pove in doda, da sam nerad govori. Risbe bodo spregovorile namesto njega o čustvih – kot narekuje naslov razstave – lepih, dobrih in pozitivnih, pravi. Takih, ki gledalcu prikličejo nasmeh na lice, saj se je želel z risbami malo poigrati. »Že samo ob branju naslovov del, saj uporabljam tržaško narečje.«

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali soglašate s tistimi, ki trdijo, da bi morali imeti cepljeni proti covidu-19 vrsto ugodnosti, kot so, denimo, brezpogojna druženja, potovanja brez obveznega brisa, odprava zaščitnih mask?

7. jun. 2021 | 17:04
Da
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo