Petek, 01 december 2023
Iskanje

S primernimi besedami do boljše družbe

Zaključila se je 5. izvedba festivala nesovražne komunikacije Parole O_Stili

Trst |
30. apr. 2022 | 18:40
Dark Theme

Da so besede lahko tempirana bomba, so večkrat poudarili na drugem dnevu pete izdaje festivala nesovražne komunikacije Parole O_Stili. V prostorih stavbe na četrtem pomolu so se danes zbrali vplivneži (influencerji), novinarji, aktivisti za človekove pravice in drugi poznavalci pomena pravilnega širjenja besed in podob na družbenih omrežjih. Pred izredno številno publiko so v fokus postavili aktualne teme, s katerimi želijo zmanjšati diskriminacijo in verbalno nasilje v današnji družbi.

Mnogi so se lotili analize vloge influencerjev v sodobni družbi. Kot so ocenili, je bila njihova vloga še posebej pomembna med pandemijo, saj so se na njih obrnili celo politiki in jih prosili, naj preko socialnih omrežij ozaveščajo ljudi o pomenu spoštovanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. V tem primeru je tako imenovani influencer marketing postal pomembno orodje, ki je zdravstveno politiko vlade približal vsakdanjemu človeku, je bilo slišati na jutranjem delu festivala.

Dvorano je napolnila številna publika (FOTODAMJ@N)
Dvorano je napolnila številna publika (FOTODAMJ@N)

Aktivistka za pravice LGBTQI skupnosti Cathy La Torre je opisala svoje izkušnje z uporabo socialnih omrežij. Kot je dejala, je prav po zaslugi različnih platform lahko uspešno vodila svoj boj za pravice diskriminirane skupine ljudi. Povedala je tudi, da so platforme v zadnjih dveh letih doživele veliko preobrazbo, saj je mogoče preko njih zdaj posredovati tudi pomembne informativne elemente. Posameznike, ki jim blogi influencerjev predstavljajo beg od resničnega življenja in naslajanje nad ideali, pa je spomnila, da je življenje influencerjev podobno življenju običajnih ljudi. Polno vzponov in padcev. Dejstvo je, da je življenje, ki ga prikazujejo vplivneži, treba pogledati iz prave perspektive, je dejala aktivistka, ki je med publiko požela velik aplavz.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava