Sreda, 29 marec 2023
Iskanje

Še zadnji detajli, pa bo stric Sam dirigiral Evropi

V Šempolaju potekajo zadnje priprave na pustne povorke

7. feb. 2023 | 16:04
Dark Theme

Pred nekaj meseci se je v Šempolaju za Štalco pojavil šotor, ki skriva to, kar bodo ljudje lahko prvič videli šele konec tedna na pustni povorki v Gorici: šempolajski voz. Ta je za zdaj skrit očem javnosti, marljivi Šempolajci in njihovi prijatelji pa se iz večera v večer zbirajo, da bi dokončali voz. Zdaj je na vrsti še zadnji sprint, a delo se je začelo že dolgo nazaj, po novembrskem prazniku sv. Martina.

»Takrat smo se zbrali najbolj zagnani pustarji in začeli razmišljati o tem, kakšna naj bo letošnja tema. Narisali smo nekaj skic, preden smo bili zadovoljni z grobo sliko pustnega voza, nato pa smo se lotili dela. Seveda stalno nekaj spreminjamo in dodajamo,» nam je ob obisku v Šempolaju povedal Patrik Krevatin, medtem ko je nekaj deklet barvalo pustni voz.

Zadnji zmagovalci Kraškega pusta, ki so krono obdržali kar tri leta (ker dve leti ni bilo povork zaradi pandemije), so se letos odločili, da predstavijo godbo. Voz nosi naslov Godba padajočih zvezd, tej pa dirigira ameriški stric Sam, ki ukazuje Evropejcem.

Glavnino voza so izdelali štirje pustarji, zdaj, ko se sprevodi vedno bolj bližajo, pa se jim je pridružilo več zanesenjakov, ki pomagajo tudi pri barvanju. Ukvarjajo se predvsem s splošnim barvanjem, nato bodo poskrbeli še za vse nianse.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava