Četrtek, 25 julij 2024
Iskanje

Silos so izpraznili (foto)

Operacije so potekale brez napetosti

Trst |
21. jun. 2024 | 11:25
Dark Theme

Danes malo po 8. uri se je začelo praznjenje silosa, zasilnega zatočišča migrantov. Na kraj so se pripeljali policija, karabinjerji, civilna zaščita in zdravstveno osebje. Okoli sto migrantov je bilo v silosu, pridružilo pa se jim je še kakih štirideset, ki niso v njem prenočili. Pred silosom je bilo tudi nekaj predstavnikov humanitarnih organizacij. Nekateri so lahko tudi vstopili v silos in spremljali operacijo. To je od zunaj nadzoroval tudi Filippo Ungaro, predstavnik za stike z javnostmi Urada Združenih narodov za begunce (UNHCR), ki je nalašč prispel v Trst.

Filippo Ungaro, predstavnik za stike z javnostmi Urada Združenih narodov za begunce (UNHCR), je ob praznjenju silosa nalašč prišel v Trst (FOTODAMJ@N)
Filippo Ungaro, predstavnik za stike z javnostmi Urada Združenih narodov za begunce (UNHCR), je ob praznjenju silosa nalašč prišel v Trst (FOTODAMJ@N)

Na mestu opazuje, da so med postopkom spoštovane vse pravice beguncev. S potekom operacije je bil zadovoljen, saj je vse potekalo brez napetosti, in je med drugim povedal, da ceni transparentnost policije.

Na vrsti so identifikacijski postopki in zdravniški pregledi. Migrante naj bi v popoldanskih urah odpeljali v Lombardijo.

Na kraju so tudi predstavniki skupine Coop Alleanza 3.0, lastnice objekta, ki bodo že nocoj silos zavarovali z ograjo. V prihodnjih dneh pa je predvideno čiščenje objekta.

$!Operacije v silosu (LUCA TEDESCHI/FOTODAMJ@N)
Operacije v silosu (LUCA TEDESCHI/FOTODAMJ@N)

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava