Četrtek, 02 februar 2023
Iskanje

Sissa: po predsednikovem obisku hladna prha

Vlada bo zmanjšala financiranje njenega delovanja v obdobju 2019-2021 za 500.000 evrov

Trst |
21. nov. 2019 | 12:14
Dark Theme

Le dva dni po prazničnem odprtju akademskega leta, ki se ga je udeležil tudi predsednik italijanske republike Sergio Mattarella, je v mednarodno šolo za napredne študije Sissa kot strela z jasnega prispela vest, da bo vlada oklestila financiranje njenega delovanja za obdobje 2019-2021. Sissa bo po ministrskem odloku iz sklada za univerzitetno načrtovanje prikrajšana za okrog 500.000 tisoč evrov.

Že ob sprejetju začasnega proračuna bodo tako morali zmanjšati bistvene dejavnosti, zlasti tiste, ki so namenjene teritoriju, sporočajo na Sissi. Do klestenja bo prišlo, kljub dejstvu, da je bila mednarodna šola za napredne študije s sedežem na Trsteniku izbrana za najboljšo italijansko univerzo in da je na sedmem mestu med evropskimi univerzami, ki so bile ustanovljene v zadnjih petdesetih letih.

Na torkovem odprtju akademskega leta se je predsednik italijanske republike Sergio Mattarella v svojem krajšem govoru zahvalil mladim raziskovalcem, »vedoželjnim umom za vnemo, ki jo vlagajo v svoje delo« in se je na račun Sisse zvrstilo nič koliko laskavih besed.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava