Petek, 09 december 2022
Iskanje

Tri leta jo je zalezoval, zdaj se ji ne sme več približati

27-letnica je 53-letnega moškega doma iz Trsta prijavila; zoper njega izdan odlok o prepovedi približevanja

19. avg. 2022 | 18:58
Dark Theme

Spoznal jo je pred tremi leti v sladoledarni, kjer je delala, od takrat pa jo je zasledoval, tako da je morala ženska spremeniti svoje navade, da bi se otresla njegove pozornosti.

Gre za 53-letnega šolskega sodelavca, doma iz Trsta, ki pa že več let živi blizu Bologne. Včeraj mu je sodišče iz Bologne izdalo prepoved približevanja krajev, kjer se nahaja njegova žrtev, 27-letno dekle. Moškega preiskujejo zaradi kaznivega dejanja zalezovanja.

27-letnica se je k organom pregona obrnila že septembra 2019, ker je čutila, da jo moški, ki obiskuje sladoledarno, v kateri dela, zalezuje. Poleg tega jo je kmalu začel nadlegovati tudi po družbenih omrežjih, tako da je bila prisiljena izbrisati svoje profile. Potem ko ga je prvič prijavila (proces sicer še vedno traja), jo je moški pustil pri miru.

Maja pa jo je začel ponovno iskati, najprej jo je našel preko novega profila na družbenih omrežjih, julija pa jo je našel tudi v Občini Fanano, kjer se je v baru nahajala s prijateljico. Dekle je poklicalo karabinjerje, ki so 53-letnika aretirali, a ga nato tudi izpustili. Sodišče iz Bologne pa je zanj izdalo odlok o prepovedi približevanja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava