Četrtek, 23 september 2021
Iskanje

Tržaški občinski odbornik »priključil« sosednja ozemlja

Lorenzo Giorgi, ki je po novem pristojen za evropske projekte, je ob dnevu republike na Facebooku objavil zemljevid Italije z delom Slovenije, Istro, Dalmacijo in še marsičem

Trst |
3. jun. 2019 | 15:04
Dark Theme

»Naša Italija« je v nedeljo, ob dnevu italijanske republike, na svojem profilu na Facebooku zapisal tržaški občinski odbornik Lorenzo Giorgi, ki je med drugim od prejšnjega tedna odgovoren za evropske projekte. Prav nič v evropskem duhu pa je pri tem delil zemljevid iredentističnega gibanja, na katerem so v italijanska ozemlja vključeni tudi del Slovenije, Istra, Dalmacija, Korzika, del Provanse in kanton Ticino. Gre v bistvu za ozemlja, ki jih je Italija nekoč imela za svoja; to pa sega v čase pred nastankom italijanske republike, katere ustanovitev so praznovali v nedeljo.

Lorenzo Giorgi, ki je v okviru prerazporeditve pristojnosti znotraj občinske uprave župana Roberta Dipiazze izgubil resor za trgovino, pridobil pa evropske projekte, je predstavnik stranke Forza Italia, torej iste stranke predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija, ki se je februarja letos na slovesnosti ob dnevu spomina na fojbe in eksodus v Bazovici »proslavil« z vzklikom »Viva l'Istria e la Dalmazia italiane«.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o morebitni uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19?

4. sep. 2021 | 6:00
Popolnoma soglašam
Delno soglašam
Delno nasprotujem
Popolnoma nasprotujem
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo