Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Ubita policista bosta dobila ulico

Delček ulice, kjer se nahaja vhod v kvesturo, bodo poimenovali po Matteu Demenegu in Pierluigiju Rotti

Trst |
7. mar. 2020 | 9:01
Dark Theme

Policista, ki sta 4. oktobra lani v notranjih prostorih kvesture padla pod streli neuravnovešenega moškega, bosta dobila svojo ulico. Po Matteu Demenegu in Pierluigiju Rotti bodo poimenovali del Ul. Tor Bandena, in sicer tisti del, ki se nahaja tik pred vhodom na sedež tržaške policije. Preimenovanje koščka ulice je mogoče, ker je tam samo ena hišna številka. Pa še ta je od kvesture.

To sta na včerajšnji odlični obiskani novinarski konferenci napovedala občinski odbornik za toponomastiko Michele Lobianco in tržaški župan Roberto Dipiazza. Prvi je spomnil, kako zahtevno je preimenovanje ulic z birokratskega vidika. Župan pa je dejal, da bodo s poimenovanjem ulice in podelitvijo posthumnega častnega meščanstva ubitima policistoma sklenili krog, s katerim želijo svojcem izkazati bližino in solidarnost. Do poimenovanja ulice in podelitve priznanja bo prišlo 18. aprila, ko bodo v Trstu obeležili državni dan policije. Ob tisti priložnosti se bo v mestu mudil tudi prvi mož italijanske policije Franco Gabrielli, osrednja svečanost pa bo potekala v Mali dvorani Operne hiše Verdi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo