Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Umetnost in razvedrilo v sklopu DEKD

Na Tržaškem bodo v soboto in nedeljo vabili Miramarski grad in park, Palača Economo, rimsko gledališče, rimski vodovod od Naselja do sv. Sergija do Doline Glinščice

Trst |
19. sep. 2019 | 16:51
Dark Theme

Vikend, ki se nam bliža, se obeta kulturno in razvedrilno dinamičen. V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine, ki potekajo letos pod geslom Umetnost in razvedrilo bo namreč ministrstvo za kulturne dobrine in dejavnost (MiBAC) tudi v Deželi FJK poskrbelo za promocijo bogate zgodovinske in arheološke dediščine, je na današnji novinarski konferenci v palači Economo povedal vodja deželnega sekretarjata MiBAC Roberto Casanelli. Kako? Z vabilom na obisk, ki je namenjeno čisto vsakemu izmed nas. V soboto in v nedeljo bodo na primer odprti Palača Economo, Miramarski grad in park, arheološko najdišče v Naselju sv. Sergija in rimski vodovod v Dolini Glinščice, rimsko gledališče, državni arhiv in državna knjižnica Crise na primer.

Marsikdo še ni vstopil v Palačo Economo na Trgu Libertà 7, kjer ima sedež spomeniško varstvo. V soboto sta tu predvidena dva vodena ogleda ob 15.30 in 16.30, v nedeljo pa ob 10.30 in 11.30. Za obiskovalce pa je predvideno še presenečenje, in sicer ogled treh slik tržaškega eklektičnega likovnega umetnika Giannija Russiana (1922-1962), ki so krasile skupne prostore tržaškega sanatorija Santorio Santorio. Umetnine iz leta 1957 ponujajo vpogled v commedio dell'arte z maskami Brighelle, Rosaure in Capitana Fracasse.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo