Petek, 01 december 2023
Iskanje

V Nabrežini decembra 28 novih parkirnih mest

Naložba nabrežinskega jusa je vredna 280 tisoč evrov

21. nov. 2022 | 7:33
Dark Theme

Na jusarskem zemljišču ob glavni cesti nasproti pivnice Bunker, ki mu domačini pravijo »giardin« in kjer je nekoč delovalo javno kopališče (zatem tudi zavarovalnica in frizerski salon), je novo parkirišče že skoraj nared. Hvalevrednega projekta se je nabrežinski jus lotil pred dvema letoma, vendar so se zadeve zavlekle zlasti zaradi nadležne birokracije in čakanj, je pojasnil pred mesecem dni izvoljeni novi predsednik Marko Petelin. »Z deli smo tako začeli decembra lani in zaključila se bodo čez kak teden, tako da bo novo parkirišče decembra na voljo vaščanom.«

Ptičja perspektiva dokazuje, da je novo parkirišče čisto blizu trga (FOTODAMJ@N)
Ptičja perspektiva dokazuje, da je novo parkirišče čisto blizu trga (FOTODAMJ@N)

Na parkirišču bo 28 parkirnih mest, dve od teh bosta za električna vozila, »saj bo v prihodnosti vse več električnih avtomobilov,« je opozoril Petelin. Kaj tačas še manjka? Črte, ki ločujejo posamezna parkirna mesta, postavitev polnilcev za električna vozila in pa ureditev električnega priključka za nočno razsvetljavo. Naložba je bila precejšnja – 280 tisoč evrov, ki jo je kril v celoti jus. Dela je opravilo gradbeno podjetje La nuova edile, projekt pa je podpisal geometer Marko Leghissa.

V kratkem se bodo začela dela za obnovo vaškega trga, ki bodo trajala leto dni, tako da bo novo parkirišče še kako prav prišlo vsem. Vaščane že skrbi, kje bodo lahko parkirali, saj bo predvidoma na samem trgu nekaj parkirnih mest manj. »Nič lažjega – zapeljali bodo lahko na novo parkirišče, ki je oddaljeno le kakih 100 metrov od trga na primer, tako da bodo z minutko hoje že tam. Med nakupi ali kavo v baru pa bo njihov avtomobil urejeno parkiran na temu določenem prostoru,« je poudaril Petelin.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava