Četrtek, 04 junij 2020
Iskanje

V načrtu tudi prenova šole v Bazovici

Predstavili načrt javnih naložb, za investicije bo šlo letos 110 milijonov evrov

Trst |
22. feb. 2020 | 12:08
Dark Theme

»Načrt za triletne naložbe v različno infrastrukturo je konkretno zastavljen in ni knjiga sanj. V treh letih nameravamo naložbam nameniti malo več kot 192 milijonov evrov. « Tako se je na včerajšnji novinarski konferenci ob predstavitvi finančnega poslovanja Občine Trst pohvalila pristojna odbornica za infrastrukturna dela Elisa Lodi, ki je v družbi župana Roberta Dipiazze in podžupana Paola Polidorija napovedala, da bodo tudi letos največji poudarek namenili naložbam, s katerimi želijo spodbujati lokalno gospodarstvo. Za vzdrževanje ali prenovo infrastrukture bo šlo letos skoraj 110 milijonov evrov.

Največ denarja bodo javni upravitelji namenili vzdrževanju in prenovi šolskih objektov. Za ta del projekta bodo namenili malo več kot 37 milijonov evrov. 232.500 evrov bodo namenili prenovi Osnovne šole Karla Destovnika Kajuha-Primoža Trubarja v Bazovici, ki jo nameravajo popraviti v poletnih mesecih. V prenovo cest bodo investirali 25 milijonov evrov, v športno infrastrukturo 8,5 milijona evrov, okoli sedem milijonov bo šlo za vzdrževanje kulturne nepremičninske dediščine, »nesrečni« tramvaj bo za svojo obuditev prejel 3,5 milijona evrov. Med največjimi posameznimi naložbami bo 9,8 milijonov evrov vredna prenova tunela pod Bombeljem.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo