Sobota, 24 februar 2024
Iskanje

V navezi za Wärtsilo ostala le družba Ansaldo Energia

Umika se družba Mitsubishi, v igro naj bi vstopal Fincantieri

Rim |
30. nov. 2023 | 17:07
Dark Theme

Japonski velikan Mitsubishi ne namerava več sodelovati pri prevzemu tovarne Wärtsilä pri Boljuncu. Tako je danes na sestanku v Rimu sindikatom in ostalim soudeleženim sporočila državna sekretarka na ministrstvu za podjetništvo in nacionalno proizvodnjo Fausta Bergamotto. Sredi poletja je družba v navezi z italijansko Ansaldo Energia napovedala, da je pripravljena vskočiti po odhodu finske multinacionalke Wärtsilä, ki je julija 2022 napovedala selitev proizvodnje na Finsko.

Italijanska družba, večinski delničar katere je državna investicijska banka, vsekakor ostaja v igri, je še pojasnila vladna predstavnica. Tej naj bi se pred nedavnim pridružilo še ladjedelniško podjetje Fincantieri. V prihodnjih dneh naj bi na sestankih postavili temelje programskemu sporazumu. Nov vladni sestanek pa bo potekal 19. decembra.

Sindikati kovinarjev Fiom Cgil, Fim Cisl in Uilm niso skrivali vseh svojih dvomov in skrbi, češ da zaposleni konkretno še naprej ostajajo brez pravih obetov. Konec leta pa zapade dogovor za čakanje na delo.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava