Četrtek, 17 oktober 2019
Iskanje

V Trstu koncert v poklon Katii Ricciarelli

Koncert ob 50-letnici pevske kariere bo 1. oktobra v gledališču Verdi

Trst |
18. sep. 2019 | 11:05
Dark Theme

Tržaško gledališče Verdi načrtuje veliki hommage operni pevki in hkrati filmski, televizijski in gledališki igralki, pedagoginji in režiserki Katii Ricciarelli. Dogodek – spominski koncert Vivere una fiaba ob njeni 50-letnici pevske kariere, ki ga bodo predvajali tudi na televizijski mreži Canale 5 – bo predvidoma v torek, 1. oktobra. Pri njegovi organizaciji sodelujeta Fundacija opernega gledališča Verdi in Občina Trst, ki je prispevala 20 tisoč evrov za tehnično službo.

Kakor smo lahko izvedeli, bo večer ponudil izjemno prepletanje glasbe in besede. Na odru se bo »odigralo« pestro življenje Ricciarellijeve – od otroštva, ki sta ga zaznamovala beda in revščina, do revanše, ki jo je mlademu dekletu ponudila glasba, pravzaprav petje, in vse do uspeha in slovesa. Večer bo povezoval Alfonso Signorini, najbolj poznane operne arije pa bodo za mikrofonom postregli pevci Ron, Mario Biondi, Morgan in Francesco Zingariello. Katia Ricciarelli bo v pogovoru z voditeljem razkrila marsikatero zabavno in pikro življenjsko anekdoto, predvideno pa je tudi branje odlomkov iz pevkine biografije Da donna a donna, ki jih bo podal igralec Pier Maria Cecchini. Nastopila bosta tudi umetnosti kritik Vittorio Sgarbi in evropsko priznana glasbena skupina QueenMania.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo