Sreda, 24 april 2024
Iskanje

V Urban centru sta doma znanost in inovacija (video)

Slovesno odprli javni inkubator na Korzu Cavour

Trst |
15. mar. 2021 | 18:23
Dark Theme

Inkubator Urban center je uradno odprt. Na spletni slovesnosti so tržaška občina in programski upravitelji – družbe Bio4Dreams, RnBGate in Biovalley investments ter Tehnološko središče Severnega Jadrana – predali namenu prenovljene prostore na Korzu Cavour, kamor se bodo kmalu vselila zagonska podjetja. Tu bodo razvijala nove tehnologije na področju biomedicine in informacijsko-komunikacijske tehnologije. Svoj prostor bodo imele tudi znanstvene in druge tržaške ustanove.

»V Urban centru se bo inovacija prelila v vsakdanje življenje mesta, občanov in občank, ki bodo na lastni koži doživljali znanost. Trst se ponovno postavlja v središče Evrope in ponuja investitorjem nove priložnosti,« je v uvodnem pozdravu izjavil Lorenzo Giorgi, pri občinski upravi pristojen za nepremičninsko dediščino, in predal besedo županu Robertu Dipiazzi, ki je pozdravil, prerezal trak in uradno odprl središče.

Prostore bo uporabljalo 38 partnerjev. Tudi Slovensko deželno gospodarsko združenje bo tu prirejalo večje dogodke, srečanja in tečaje. Poleg trgovinske zbornice, združenja Confindustria Alto Adriatico in večjih tržaških znanstvenih središč, kot sta visoka šola Sissa in mednarodni center za gensko inženirstvo in biotehnologije (Icgeb), bo v Urban centru delovala še fundacija Pietro Pittini, ki bo otroke in mlade vabila k spoznavanju središča.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava