Sobota, 24 julij 2021
Iskanje

Val goriške preiskave zajel tudi tržaški Kras

Zaseg računov podjetja Isontina ambiente prizadel občine Devin - Nabrežina, Zgonik in Repentabor

Kras |
24. apr. 2021 | 9:29
Dark Theme

Kras se po vsej verjetnosti ne bo pogreznil pod težo odpadkov, smrad ne bo tako hitro preplavil vseh vasi in zaselkov. Odločitev goriškega sodišča, ki je zaseglo tekoče račune podjetja Isontina ambiente, pa kar močno odmeva tudi na Tržaškem. Vprašanje prihodnosti odvoza odpadkov poleg vseh občin nekdanje goriške pokrajine bremeni tudi tri tržaške okoliške občine – to so Devin - Nabrežina, Zgonik in Repentabor – kjer je družba zagotavljala temeljne komunalne storitve.

Stališča županj so si seveda neizbežno zelo podobna, saj vse skrbi, da ne bi prišlo do večjih zastojev pri odvažanju odpadkov. Obenem pa upajo, da se bo neprijetni oklepaj, kot se je odprl tudi kmalu spet zaprl. Župani vseh 28 prizadetih občin so kmalu po zasegu računov strnili vrste in skupaj spisali tiskovno sporočilo, v katerem so črno na belo postavili svoje strahove in dvome.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali vas skrbi delta različica novega koronavirusa?

2. jul. 2021 | 17:24
Da, zelo
Kar precej
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo