Sobota, 10 april 2021
Iskanje

Vrača se sejem rabljenih plošč in zgoščenk

V nedeljo v športni palači na Čarboli

Trst |
21. nov. 2019 | 12:08
Dark Theme

V Trst se vrača sejem rabljenih plošč, CD-jev in DVD-jev. Letos bo postal sejem polnoleten, saj gre za že 18. izvedbo. Dogodek bo na vrsti v nedeljo v športni palači »G. Calza« na Čarboli. Vrata se bodo za vse ljubitelje rabljenih plošč odprla ob 10. uri zjutraj, zaprla pa ob 19. uri. Na sejmu bo razstavljalo okrog sedemdeset zbirateljev iz Italije, a tudi iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske in Nemčije.

Sejem organizira kulturno društvo Musica Libera in že skoraj dve desetletji je to idealna priložnost za vse ljubitelje rabljenih glasbenih izdelkov, da si nabavijo kako redkost. V zadnjih letih se je močno povečala ponovna uporaba »staromodnih« plošč in morda ima tudi kdo med bralci na podstrešju ploščo, ki bi lahko predstavljala pravi zaklad. Prav zaradi velikega porasta v poslušanju plošč se tudi odziv na tovrstne pobude leto za letom veča. Tako razstavljavcev kot tudi kupcev je vedno več, na tržaškem sejmu pa lahko dobite tako plošče v prodaji za nekaj evrov kot prave dragocenosti, za katere je treba veliko globlje seči v žep.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo