Torek, 26 januar 2021
Iskanje

Wärtsilä bo pritisnila na zavoro

Na sestanku s sindikalnimi predstavniki so sklenili, da bo zaradi nevarnosti koronavirusa in splošnega gospodarskega mrka velik del zaposlenih prihodnja dva tedna ostal doma na čakanju

13. mar. 2020 | 19:42
Dark Theme

Tovarna motorjev finskega koncerna Wärtsilä v Boljuncu bo v prihodnjih dveh tednih, do 27. marca, pritisnila na zavoro, čeprav se ne bo povsem ustavila. Na sestanku s sindikalnimi predstavniki so sklenili, da bo zaradi nevarnosti koronavirusa in splošnega gospodarskega mrka velik del zaposlenih ostal doma na čakanju (v t. i. dopolnilni blagajni), to rešitev so v zadnjem obdobju v tovarni že uporabljali zaradi upada naročil. V sami tovarni bo delalo manjše število delavcev, ki bodo skrbeli za ohranitev minimalne ravni proizvodnje, nekateri uslužbenci pa delajo od doma. V ostalih tovarnah na Tržaškem do včeraj niso sprejeli podobnih odločitev, pod vprašajem je zdaj napovedano ugašanje plavža in koksarne škedenjske železarne. To bi se moralo začeti konec marca.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera bi bila najboljša rešitev za izhod iz vladne krize v Italiji:

26. jan. 2021 | 16:40
Tretja vlada pod vodstvom Giuseppeja Conteja
Oblikovanje nove vlade brez dosedanjega premierja
Oblikovanje institucionalne vlade s široko koalicijo
Predčasne volitve
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo