Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Wärtsilä bo pritisnila na zavoro

Na sestanku s sindikalnimi predstavniki so sklenili, da bo zaradi nevarnosti koronavirusa in splošnega gospodarskega mrka velik del zaposlenih prihodnja dva tedna ostal doma na čakanju

13. mar. 2020 | 19:42
Dark Theme

Tovarna motorjev finskega koncerna Wärtsilä v Boljuncu bo v prihodnjih dveh tednih, do 27. marca, pritisnila na zavoro, čeprav se ne bo povsem ustavila. Na sestanku s sindikalnimi predstavniki so sklenili, da bo zaradi nevarnosti koronavirusa in splošnega gospodarskega mrka velik del zaposlenih ostal doma na čakanju (v t. i. dopolnilni blagajni), to rešitev so v zadnjem obdobju v tovarni že uporabljali zaradi upada naročil. V sami tovarni bo delalo manjše število delavcev, ki bodo skrbeli za ohranitev minimalne ravni proizvodnje, nekateri uslužbenci pa delajo od doma. V ostalih tovarnah na Tržaškem do včeraj niso sprejeli podobnih odločitev, pod vprašajem je zdaj napovedano ugašanje plavža in koksarne škedenjske železarne. To bi se moralo začeti konec marca.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo