Nedelja, 28 november 2021
Iskanje

Zaključuje se prvi del 23. festivala Kras

Glasbena matica je letos priredila mojstrske tečaje kitare in harmonike.

Devin |
22. jul. 2020 | 10:27
Dark Theme

Mednarodni festival Kras je v triindvajsetih letih že večkrat spremenil obliko in vsebino. Izredne koronavirusne razmere zato niso presenetile organizatorjev na Glasbeni matici FJK, ki so že pred časom oblikovali primeren program s poudarkom na izobraževanju. »Letos je festival vključen v širše dogajanje festivala Karsiart, ki ga prireja devinsko-nabrežinska občina in pri katerem je Glasbena matica edini slovenski partner,« je pojasnil ravnatelj Bogdan Kralj in dodal, da so se tokrat odločili za mojstrske tečaje kitare in harmonike ter jih namenili izključno svojim učencem, ki so dober del minulega šolskega leta sledili pouku le na daljavo.

Tečaji potekajo na dveh lokacijah. Kitaristi se mudijo v Štalci v Šempolaju, na sedežu kulturnega društva Vigred, harmonikarji pa preigravajo v društvenih prostorih Fantov izpod Grmade v Devinu. Odgovorna mentorja festivala sta Janoš Jurinčič za kitaro in Fulvijo Jurinčič za harmoniko. Tečaje vodijo tudi kitarista Marko Feri in Kristjan Stopar ter harmonikarja Manuel Figelj in Igor Zobin.

Prvi del festivala se zaključuje danes. Kitaristi in harmonikarji pa se bodo ponovno srečali od 24. do 26. avgusta na istih lokacijah. Izobraževalne delavnice bosta sklenila nastop vseh udeležencev in podelitev priznanj.

Več v današnji (sredini) tiskani izdaji

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Želel/a bi, da vlada državljanski socialni dohodek (it. reddito di cittadinanza):

13. nov. 2021 | 6:00
Obdrži
Obdrži, toda v spremenjeni obliki
Ukine
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo