Nedelja, 22 september 2019
Iskanje

Zgodovinska predavanja o D’Annunziu

Strokovnjaki bodo postavili pod drobnogled zgodovinska dejstva, znane osebnosti in legionarje, ki so skupaj z D’Annunziom odpravili proti Reki

Trst |
10. sep. 2019 | 11:30
Dark Theme

Neideološka in zgodovinska predstavitev D’Annunziovega pohoda na Reko bo tema cikla zgodovinskih predavanj, ki bodo v Državni knjižnici na Trgu Papa Giovanni XXIII potekala od 20. septembra do 11. decembra. Na tedenskih srečanjih bodo strokovnjaki pod drobnogled postavili zgodovinska dejstva, znane osebnosti in legionarje, ki so skupaj z D’Annunziom odpravili proti Reki.

Podrobnosti zgodovinskega cikla, ki ga bodo februarja in marca prihodnje leto oplemenitili z bibliografsko-dokumentarno razstavo, so idejni snovatelji predstavili na včerajšnji novinarski konferenci. Povedali so, da sta cikel z naslovom Un Fiume di storie: fatti, personaggi e parole dell’impresa di Fiume pripravila Deželni inštitut za zgodovino odporništva in sodobno zgodovino (Irsrec FVG) in Državna knjižnica Stelio Crise v sodelovanju s številnimi deželnimi združenji in pod pokroviteljstvom Občine Trst (deželnega pokroviteljstva niso dobili).

Direktor dotičnega deželnega inštituta Fabio Todero in njegov raziskovalec Luca Manenti sta povedala, da cikel predavanj in dokumentarna razstava, ki mu bo sledila, nista protiutež razstavi o D’Annunziu, ki je trenutno na ogled v nekdanji ribarnici.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo