Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Počastili bazoviške junake

Proslave se je udežila lepa množica ljudi

13. sep. 2021 | 17:15
Dark Theme

Toplo jesensko sonce in rahel vetrič sta na bazovski gmajni v nedeljo, 12. septembra, pospremila svečanost v spomin na 91. obletnico ustrelitve Ferda Bidovca, Franja Marušiča, Alojza Valenčiča in Zvonimirja Miloša.

Proslavo, ki se je je udeležila lepa množica ljudi, sta povezovala igralca Slovenskega stalnega gledališča Primož Forte in Nikla Petruška Panizon, slavnostna govora so organizatorji letos zaupali toskanskemu senatorju in predsedniku parlamentarne komisije za ustavna vprašanja Dariu Parriniju in profesorju, politiku ter pisatelju Borisu Pangercu.

Ob glasbeni spremljavi žalostinke Žrtvam, ki sta jo zapela mešana pevska zbora Lipa in Rdeča zvezda pod vodstvom Tamare Ražem Locatelli in Rada Miliča ob spremljavi harmonikarja Mirana Pečenika, so k spomeniku predstavniki političnih, kulturnih in borčevskih organizacij položili vence.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo