Torek, 25 februar 2020
Iskanje

Slovo pustu

Prosek |
8. mar. 2019 | 0:30
Dark Theme

Predstavniki pustnih delegacij iz Praprota, Prečnika, Slivnega, Cerovelj, Palkišča, Samatorce, Saleža in Zgonika so obiskali šempolajsko štalco, da bi se poslovili od pusta. Letošnji neimenovani pust je ležal na parah, da vi vsem žalujočim omogočili zadnje slovo od njega.

Na Proseku in Kontovelu je kolona pogrebcev obšla vas. Bertova vova Neža Brkunova je imela, poleg moževe smrti, marsikateri razlog za žalost. Naravnost obupano je v mikrofon priznala, da pričakuje otroka, ki pa očeta ne bo nikoli mogel spoznati. V kontovelski mlaki so pogrebci Bertovo truplo položili na splav, ga prižgali in odrinili na sredino mlake.

V Boljuncu pa je bilo slovo od Lovreta letos nekoliko drugačno kot v preteklih letih, saj ni bilo slavne rakete Boljunik. Pomanjšani Lovre (ker je preveč nagnil steklenico magičnega eliksirja za hujšanje) je z baloni poletel v zrak.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo