Sobota, 16 november 2019
Iskanje

Slovo pustu

Prosek |
8. mar. 2019 | 0:30
Dark Theme

Predstavniki pustnih delegacij iz Praprota, Prečnika, Slivnega, Cerovelj, Palkišča, Samatorce, Saleža in Zgonika so obiskali šempolajsko štalco, da bi se poslovili od pusta. Letošnji neimenovani pust je ležal na parah, da vi vsem žalujočim omogočili zadnje slovo od njega.

Na Proseku in Kontovelu je kolona pogrebcev obšla vas. Bertova vova Neža Brkunova je imela, poleg moževe smrti, marsikateri razlog za žalost. Naravnost obupano je v mikrofon priznala, da pričakuje otroka, ki pa očeta ne bo nikoli mogel spoznati. V kontovelski mlaki so pogrebci Bertovo truplo položili na splav, ga prižgali in odrinili na sredino mlake.

V Boljuncu pa je bilo slovo od Lovreta letos nekoliko drugačno kot v preteklih letih, saj ni bilo slavne rakete Boljunik. Pomanjšani Lovre (ker je preveč nagnil steklenico magičnega eliksirja za hujšanje) je z baloni poletel v zrak.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo