Četrtek, 21 februar 2019
Iskanje

Včeraj krompir, danes osli

1. sep. 2018 | 19:57
Dark Theme

Z bučnimi semeni, s panceto, svinjskim in telečjim mesom, koruzo, fižolom, čebulo in česnom, celo z medom in sesekljanim drobnjakom. Ljubitelji praženega krompirja so včeraj (v soboto) množično prišli v Doberdob. Vsepovsod so bili avtomobili in avtobusi, ki so se pripeljali zlasti iz Slovenije. V občinskem parku je 53 stojnic brezplačno ponujalo krompir po vseh mogočih receptih. Od jutra dalje je bilo na prizorišču veselo, k čemur je prispevala tudi glasbi. »Festival praženega krompirja je iz leta v leto bolje obiskan, kar priča o priljubljenosti krompirja in z njim povezanih receptov v slovenski ljudski dediščini,« so nam povedali v Doberdobu. »Krompir je zakon,« se je glasil napis na majici nasmejanega moškega, ki je ponujal gorenjski krompir.
Dogajanje v občinskem parku se bo ob naklonjenem vremenu nadaljevalo danes (v nedeljo), ko je napovedan prvi Praznik osla v organizaciji društva Kraška gmajna. Stojnice bodo odprte od 12. ure dalje, od 14.30 bo otrokom na voljo park Vesela gmajna. Ob 15. uri bo na vrsti spoznavanje oslov, vse bolj pomembnih za kraško gmajno. Po njej in po poteh prve svetovne vojne se bodo sprehodili ob 17. uri, praznik bo nato sklenila zabava s komikom Cellyjem iz oddaje Zelig.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo