Nedelja, 20 januar 2019
Iskanje

Vandali povzročili pol milijona škode

5. sep. 2018 | 17:53
Dark Theme

Pol milijona evrov! Toliko škode so povzročili vandali, ki so oktobra lanskega leta podtaknili požar v nižji srednji šoli Leopoldo Perco v Ločniku, v goriškem predmestju.
»Za sanacijo poslopja, selitev opreme in prevoz otrok, ki so v bistvu celo šolsko leto obiskovali pouk v začasnih prostorih v Ulici Diaz v Gorici, je skupno šlo 507.000 evrov. Večji del zneska predstavlja celovita prenova poslopja, pri čemer je zavarovalnica krila približno 200.000 evrov stroškov, tako da je občino celotna zadeva stala nekaj več kot 300.000 evrov. Nedvomno gre za izredno velik zalogaj za našo občino, saj je vsem znano, da imajo občinske uprave na splošno vse nižja proračunska sredstva,« poudarja občinski odbornik Francesco Del Sordi, ki je včeraj skupaj z županom Rodolfom Ziberno in občinski odbornikom Fernandom De Sarnom napovedal, da bodo učenci nižje srednje šole Leopoldo Perco v ponedeljek, 10. septembra, lahko začeli novo šolsko leto v svojem šolskem poslopju v Ločniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ste letos bogatejši kot lani?

3. jan. 2019 | 16:29
Da
Ne
Približno enako
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo