Torek, 28 maj 2024
Iskanje

Cestninsko postajo pri Moščenicah bodo širili

Upravni postopek se po enoletni zamrznitvi nadaljuje s pripravo razpisa za izbiro izvajalca del

25. nov. 2020 | 9:32
Dark Theme

S pripravo razpisa za izbiro izvajalca del se nadaljuje upravni postopek za širitev cestninske postaje pri Moščenicah, ki je bil zaustavljen približno eno leto. V prejšnjih dneh sta se predsednik družbe Autovie Venete Giorgio Paniz in deželni odbornik Graziano Pizzimenti sestala z župani Tržiča Anno Cisint, Ronk Liviom Vecchietom in Devina-Nabrežine Danielo Pallotta. Doberdobsko občinsko upravo je zastopal občinski odbornik Daniel Jarc.

Na srečanju sta Paniz in Pizzimenti pojasnila županom, ki so v prejšnjih letih ostro nasprotovali širjenju cestninske postaje, da ni poti nazaj. Dokončni načrt je bil odobren že leta 2016, takoj zatem je steklo iskanje potrebnih sredstev, nakar je deželna uprava nekdanje predsednice Debore Serracchiani odobrila še izvršni načrt.

Izvajalca del bodo izbrali v roku šestih mesecev, zatem bodo gradbena dela trajala osemnajst mesecev; nova cestninska postaja bo predvidoma zgrajena konec leta 2022. V okviru širitve bodo zgradili tri nove steze; gradbena dela, vredna 15,6 milijona evrov, bodo potekala na strani kraških izvirov, ne pa pod kamnitim kraškim robom pod Sabliči. Sedanji objekt s pisarnami bodo porušili; novega bodo zgradili delno pod cestiščem, tako da bo na razpolago večja površina za cestninske steze.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava