Torek, 25 junij 2024
Iskanje

Četrt stoletja ubranega petja

Ženska vokalna skupina Danica praznuje jubilej

Vrh |
16. nov. 2022 | 7:14
Dark Theme

Ljudskost, srčnost in pristnost so po mnenju zborovodkinje Jane Drassich značilnosti, ki najbolje opredeljujejo žensko vokalno skupino Danica z Vrha. Zato je skupina ob 25-letnici delovanja priredila dogodek z naslovom Če Kraševka ti svoje srce da ..., saj sta v teh besedah skrita pripadnost kot tudi prisrčno vzdušje, ki že četrt stoletja povezuje članice in jih motivira, da nadaljujejo s petjem.

Jubilejni večer bo na sporedu v četrtek, 17. novembra, ob 20. uri v Kulturnem domu v Gorici. Sestavljen je kot trodelna, glasbeno-gledališka zgodba. O čem bo pripovedovala, je zaenkrat skrivnost, znani pa so protagonisti: napovedovalca Jari Jarc in Katerina Citter, kantavtorka Paola Rossato, pevka Martina Feri, dekliška vokalna skupina Biseri, kraški klepetulji Tanka in Dolka ter instrumentalisti, ki bodo podprli vse pevske nastope (violinistka Anisja Volčič, violončelistka Tina Jarc, kitaristka Neja Volčič in harmonikarji KD Kremenjak). Režijo bo podpisal Andrea Pahor. Scena bo opremljena še z videoposnetki Valerie D’Alberto in Aljoše Gergoleta.

»Spored je preplet tega, kar smo mi v svoji raznolikosti,« pravi zborovodkinja Jana Drassich, ki o vsebinah prazničnega večera dodaja: »V teh letih smo se ukvarjale z raznovrstnim programom, sodelovale smo tudi z drugimi pevci ali glasbeniki pri raznih projektih. Prireditev bo prikazala delček teh različnih poti, tudi s kančkom humorja.«

Ob obletnici zbora tudi zborovodkinja praznuje okroglo obletnico sodelovanja, saj že deset let vodi skupino. »Sploh nisem razmišljala o tem, da bi vodila ženski zbor. Ponudbo sem prejela na dan, ko sem bila res dobre volje in sem si želela novih izzivov. Takoj potem se je pojavilo tisoč dvomov, ki so izginili v trenutku, ko sem spoznala pevke, s katerimi sem tudi stkala nova prijateljstva. Nisem več zborovodkinja, smo predvsem skupina,« o delu in druženju s članicami vrhovske vokalne skupine poudarja Jana Drassich. Tudi prireditev ob 25-letnici bo nadaljevala in modulirala to žensko noto, saj bodo program skoraj v celoti oblikovale raznovrstne ustvarjalke. Posebno povabilo so prejele tudi bivše članice zbora, ki se bodo ob tej priložnosti pridružile sopevkam, s katerimi bodo obujale lepe spomine na pevske zgodbe. Večer prirejata Kulturno društva Danica z Vrha in Kulturni dom Gorica.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava