Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Danes med borovci še finale

Festival Števerjan je že v petek privabil veliko ljudi

2. jul. 2023 | 7:38
Dark Theme

Dvanajst ansamblov, deset članov komisije, dva hudomušna napovedovalca – to so sestavine letošnjega, 51. Festivala narodno-zabavne glasbe Števerjan 2023, ki ga prireja društvo F.B. Sedej. Petkov otvoritveni večer pod vodstvom Primoža Forteja in Valentine Oblak je v Števerjan privabil lepo število obiskovalcev, ki so prisluhnili polfinalnemu delu. Tekmovalci so nastopili s pesmijo iz zakladnice in izvirno skladbo.

Mesto v finalu, ki bo na sporedu danes, so si izborili Fantje spod Šilentabra, Šmarnogorski kvintet, Rujni muzikanti, Peter Prohart trio, Trio Unis, ansambli Taims, Boršt, Gašperja Mirnika in Pik ter Emonski Tamburaši. Med samim tekmovanjem je na odru pod borovci nastopila tudi skupina mladih Slovencev iz Argentine – Rast 52.

Včeraj se je praznik narodno-zabavne glasbe nadaljeval, toda brez tekmovanja. V živo je igral ansambel Igor in zlati zvoki, na voljo je bila tudi plošča za ples, vstop v bife pa je bil prost. Organizatorji za pod zob tudi letos ponujajo znamenitega števerjanskega piščanca in druge dobrote. Današnji finalni del se bo med borovci začel ob 17.30. Večeru bo v neposrednem prenosu mogoče slediti tudi na valovih Radia Trst A in na platformi Raiplay.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava