Petek, 24 maj 2024
Iskanje

Dirkali bodo tudi po mestnem središču

Začenja se 11. Rally Nova Gorica

22. sep. 2023 | 8:21
Dark Theme

Danes (v petek, 22. septembra) se začenja 11. Rally Nova Gorica, na katerega se je prijavilo 94 posadk iz 17 držav. Do nedelje, 24. septembra, se obeta zanimiva mednarodna dirka, ki jo bo v živo spremljal tudi Robert Reid - podpredsednik mednarodne avtomobilistične zveze FIA, sicer pa leta 2001 svetovni prvak v reliju med sovozniki (voznik je bil Richard Burns).

Trasa relija v dolžini meri 539 kilometrov, medtem ko bo 15 hitrostnih preizkušenj skupno dolgih 150 kilometrov. Med dirko bo servisna cona relija urejena na parkiriščih pred Mercator centrom v Kromberku. Start in cilj relija bosta pred novogoriško Perlo, kamor se bodo posadke jutri in v nedeljo pripeljale tudi pred vsakim servisnim postankom.

Danes ob 12.30 bo v Grgarju na sporedu »shakedown«, med katerimi bodo piloti preizkusili svoje avtomobile. Ceremonialni start bo zatem ob 18. uri v Novi Gorici, kjer bo ob 20.30 prva hitrostna preizkušnja speljana po mestnem središču, kjer se običajno zbere kar nekaj gledalcev. Jutri bodo hitrostne preizkušnje Nozno, Morsko, Ročinj in Kromberk, v nedeljo pa Renče, Banjšice in Ravnica.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava