Petek, 20 maj 2022
Iskanje

Glasba povezala Gorici

Na skupnem trgu se je sklenil praznik v organizaciji KD Morgan

22. jun. 2020 | 15:39
Dark Theme

Včeraj je Nova Gorica utripala v ritmu glasbe, ki je pospremila tudi predajo namenu delno prenovljenega Trga Evrope. Obenem pa je to bil eden večjih javnih dogodkov po epidemiji covid-19 v Novi Gorici in po odprtju meje med Goricama. Praznik glasbe v organizaciji KUD Morgan je potekal drugo leto zapored.

Glasba se je na različnih koncih Nove Gorice razlegala od zgodnjega popoldneva in razveseljevala stanovalce novogoriškega doma upokojencev, obiskovalce borovega gozdička, novogoriških trgov in sosesk ter se sklenila na skupnem trgu obeh Goric, kjer je za zaključni finale z repertoarjem, ki se razteza od bolj in manj poznanih klasičnih del vseh obdobij pa do ljudske in z jazz ritmi obarvane glasbe poskrbelo Glasbeno društvo Nova. Uro pred tem je za uverturo v večer poskrbela še okrogla miza na temo Ujetosti goriških glasbenih festivalov. Gostje so spregovorili o vprašanju, ali Nova Gorica z okolico premore večji glasbeni festival, ki bi segal onkraj državnih meja in nagovarjal širši krog poslušalcev. Občinstvo na Trgu Evrope/Transalpina sta nato nagovorila novogoriški podžupan Simon Rosič in Fabrizio Oreti, ki je v goriški občinski upravi odgovoren za kulturo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo