Sobota, 25 september 2021
Iskanje

»Kolesarska steza naj ostane, kjer je«

V razpravo o reorganizaciji prometa na Korzu Italia vstopajo tudi goriški ljubitelji kolesarjenja

Gorica |
18. mar. 2021 | 8:04
Dark Theme

Tudi kolesarji posegajo v razpravo o reorganizaciji prometa na Korzu Italia. Te dni so v Gorici ustanovili odbor in Facebook skupino DA kolesarski stezi na Korzu Italia. V njem, so zapisali, so posamezniki, ki želijo spodbujati rabo kolesa kot vsakodnevnega prevoznega sredstva za premikanje po mestu in si zato prizadevajo za varnejšo kolesarsko mobilnost.

»V teh tednih je bilo veliko povedanega in napisanega o reorganizaciji prometa na Korzu Italia«, so zapisali v vabilu Goričanom, naj se jim pridružijo. »V vsem tem hrupu se je nekoliko izgubil glas vseh, ki kot mi in vi radi uporabljamo kolo za premikanje po mestu. Kljub vsem pomanjkljivostim menimo, da je nova kolesarska steza na Korzu korak naprej v smeri varnejše kolesarske mobilnosti tudi v Gorici. Zato jo moramo braniti. Nočemo, da bi se vračali nazaj, ampak želimo, da bi to bil le prvi korak v smeri celovitejše reorganizacije urbane mobilnosti, ki naj vse bolj spodbuja uporabo kolesa«.

Odbor se bo zavzemal, da se kolesarska steza na cestišču ohrani in da se z odpravo nekaterih kritičnih točk, kot je druga vrsta parkirnih mest, prometna ureditev še izboljša. Poleg tega opozarjajo, da bo treba čim prej ugrizniti tudi v jabolko celovite revizije prometne ureditve v mestu, kjer bo treba zagotoviti kontinuiteto kolesarski stezi tako v smeri mestnega središča kot tudi Rojc in Štandreža.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o morebitni uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19?

4. sep. 2021 | 6:00
Popolnoma soglašam
Delno soglašam
Delno nasprotujem
Popolnoma nasprotujem
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo