Ponedeljek, 20 maj 2024
Iskanje

Martin Figelj na čelu goriške Coldiretti

Vinar z Oslavja bo na tem mestu nasledil Angelo Bortoluzzi

Gorica |
27. jun. 2023 | 10:55
Dark Theme

Oslavski vinar Martin Figelj je novi pokrajinski predsednik kmečke stanovske organizacije Coldiretti. Do njegovega imenovanja je prišlo v soboto na skupščini, ki je potekala na posestvu podjetja Lis Neris v Šlovrencu. 41-letni Figelj – solastnik podjetja Fiegl, ki ima sedež na Oslavju, in hkrati predsednik oslavskega združenja pridelovalcev rebule – bo na predsedniškem mestu nasledil Angelo Bortoluzzi, potem ko je v zadnjem petletnem mandatu opravljal vlogo podpredsednika.

»Coldiretti je največja kmečka organizacija v Italiji, po številu članov je najbolj številna tudi v naši deželi in na Goriškem. Težave, s katerimi se soočamo voditelji kmetijskih podjetij, niso več samo lokalne narave. Vprašanja, s katerimi se spopadamo, pogosto presegajo posamezne kmetijske panoge in celo državno raven; sogovornik so evropske institucije, zato je potrebno imeti pogajalsko moč,« je za Primorski dnevnik povedal Figelj, ki je bil v trenutku, ko so mu ponudili krmilo pokrajinskega združenja, počaščen. »V teh letih sem spoznal delovanje in zmogljivosti te ustanove. Odločil sem se, da ponudbo sprejmem ter skušam v tej vlogi pripomoči tudi k razvoju kmetijstva na Goriškem in ne nazadnje na Oslavju,« je še dejal Figelj.

Figelj ni edini Slovenec v pokrajinskem vodstvu združenja, saj je bil vanj imenovan tudi Elija Muzic. Ostali člani pokrajinskega sveta so že omenjena Angela Bortoluzzi, Paolo Blasizza, Francesco Feruglio, Mata Venica, Thomas Kitzmuller, Andrea Tofful, Johnpaul Delbello, Enzo Lorenzon in Davide Samsa.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava