Nedelja, 16 junij 2024
Iskanje

Na tekmovanju več kot 200 mladih glasbenikov

Tekmovanje Giovani talenti bo ta konec tedna potekalo v palači De Grazia

Gorica |
14. maj. 2024 | 10:23
Dark Theme

Društvo Casa delle arti organizira letos že sedmič mednarodno tekmovanje za mlade glasbenike Giovani talenti, ki se ga bo letos udeležilo okrog 200 mladih iz Italije, Slovenije, Kitajske, Filipinov, Nigerije in drugih držav.

Tekmovanje se bo pričelo v petek, 17. maja z avdicijami za glasbenike, ki se bodo po starostnih kategorijah potegovali za zmago v igranju klasične in električne kitare, violine, klavirja, violončela, flavte, oboe, kontrabasa, trobente in harfe ter v izvajanju komorne glasbe.

V nedeljo, 19. maja, ob 20. uri bo v dvorani palače De Grazia koncert zmagovalcev vsake posamične kategorije, na katerem bo strokovna žirija izbrala najboljšega in mu podelila nagrado Conte Guglielmo Coronini, najboljši glasbenik pod 13. letom pa bo prejel nagrado Germano Milosa. Oba bosta dobila priložnost, da nastopita 13. septembra (na dan smrti Coroninija) v vili Coronini.

Na včerajšnji novinarski konferenci je predsednik društva Claudio Pio Liviero z občinskim odbornikom za kulturo Fabriziem Oretijem predstavil tudi turnejo zasedbe Gorizia Guitar Orchestra, ki deluje v sklopu društva. Svojo glasbo, med katerimi bodo tudi skladbe, ki jih je goriški skladatelj Giorgio Tortora napisal ravno za to zasedbo in za katere je navdih našel pri goriški evropski prestolnici kulture, bodo tokrat ponesli v Katalonijo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava