Četrtek, 13 junij 2024
Iskanje

Oleotto kot »nežni lider«

Predstavili novo TV nadaljevanko Volevo fare la rockstar

Gorica |
9. jan. 2019 | 0:18
Dark Theme

Pristnost televizijske nadaljevanke Mattea Oleotta daje zgodbi univerzalnost, zaradi katere se zanjo že sedaj, ko se snemanje še ni zaključilo, zanimajo mednarodni distributerji, je producentka Maria Grazia Saccà povedala na torkovem (8. januarja) srečanju z novinarji, na katerem so predstavili Volevo fare la rockstar (Hotela sem postati rock zvezda); nadaljevanko produkcijske hiše Pepito productions bo predvajal drugi program državne mreže RAI.

Ni naključje, da je ravno avtentičnost pomemben element najnovejše Oleottove produkcije, saj je zgodba povzeta po spletnem dnevniku, v katerem je takrat 27-letna Valentina Santandrea opisovala svoje resnično življenje. V njeni vlogi nastopa Valentina Bellè, 26-letna italijanska igralka, ki pravzaprav »ni hotela biti rock zvezda«. Bellejeva je v nadaljevanki mlada mama 11-letnih dvojčic z razburkanim življenjem.

Poleg Valentine ima eno nosilnih vlog v nadaljevanki njena mama Nadja, za katero je Oleotto izbral tržaško igralko Emanuelo Grimalda, medtem ko je Videmčan Giuseppe Battiston štiridesetletni Francesco - z Valentino si bosta menda »medsebojno spremenila življenje«. O njem je Oleotto povedal, da je nadaljevanko od prvega dne »vzel na svoja ramena: vedno je delal na tem, da bi samega sebe čim bolj prilagodil liku in nadaljevanki, ne pa, da bi bil sam videti boljši ali lepši«.

Pohvale pa je bilo slišati tudi na režiserjev račun. Producent Agostino Saccà je Oleotta opisal kot »nežnega liderja«, ki naposled doseže vse, kar želi. Njegov odnos do igralcev je zelo pozitiven; Oleotto jim po Saccajevih besedah »daje gotovost«, zato tudi igralci dajo vse od sebe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava