Nedelja, 21 april 2024
Iskanje

Padel s strehe in si poškodoval glavo

V bolnišnici na Katinari se še zdravi 41-letnik iz Sovodenj, njegovo zdravstveno stanje pa naj ne bi vzbujalo večjih skrbi

3. okt. 2023 | 9:33
Dark Theme

Pri padcu si je poškodoval glavo, utrpel naj bi tudi nekaj zlomov, hujših posledic pa naj bi zanj k sreči ne bilo. Na oddelku za intenzivno nego tržaške bolnišnice na Katinari se zdravi 41-letni moški iz Sovodenj, ki se je v nedeljo popoldne poškodoval na zasebnem objektu v Ulici 24. maja v sovodenjski občini. Moški je padel s kakih štirih metrov višine. Stopal je po strehi skladišča oz. lope, ki naj bi jo nameraval popraviti, le-ta pa se je pod njegovo težo udrla. Pod streho je bil shranjen voz, kar naj bi preprečilo, da bi moški padel z višine direktno na tla.

Moškega je kmalu po nesreči našel prijatelj, prav tako domačin, ki je takoj poklical na pomoč. 41-letnik je ležal na tleh: na glavi je imel krvavečo rano, bil pa je pri zavesti. Deželna služba Sores je na prizorišče nesreče poslala reševalno vozilo in helikopter, ki je pristal v bližini. Zdravstveno osebje je poškodovancu nudilo prvo pomoč na kraju, nato pa ga je s helikopterjem prepeljalo v bolnišnico na Katinari, kjer so ga sprejeli na zdravljenje. Dobil je resne poškodbe, ki pa naj bi bile ozdravljive, zato njegovo zdravstveno stanje ni vzbujalo večjih skrbi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava