Sobota, 19 oktober 2019
Iskanje

Prvič v Sloveniji našli primerek gobe Diplomitoporus flavescens

Razstava gob v Solkanu presenetila poznavalce

Solkan |
8. okt. 2019 | 11:15
Dark Theme

V Hitovem hotelu Sabotin v Solkanu so v sodelovanju z Gobarskim društvom Nova Gorica včeraj odprli že 22. razstavo gob. Organizatorji razstave so ponosni na pester nabor različnih gliv, saj je na ogled preko 200 primerkov. Prvič je bil na slovenskih tleh najden primerek gobe Diplomitoporus flavescens, ki še nima slovenskega imena. To je lesna goba, ki raste na boru, spada pa med luknjičarke. Razstavo, ki si jo je mogoče ogledati do jutri, ves mesec oktober spremlja tudi zanimiva kulinarična ponudba jedi z gobami in drugimi jesenskimi sadeži. Člani Gobarskega društva Nova Gorica eksponate za razstavo nabirali po gozdovih in obronkih le-teh vse od Cerkljanskega, Trnovskega gozda, Vipavske doline, Banjšic, pa do Brd, Tolminske in Goriške. »Presenetila nas je izjemna pestrost, pravo gobarsko bogastvo. Imeli smo kar pošteno gobarsko srečo. Za spoznavanje gob je letošnja razstava ena najbogatejših doslej,« pravi Ivan Bratuž, predsednik Gobarskega društva Nova Gorica, ki združuje preko 100 članov.

$!Razstava gob v hotelu Sabotin
Razstava gob v hotelu Sabotin

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo