Torek, 18 junij 2024
Iskanje

V dveh mesecih deset aretacij

Nekatere izmed aretirancev so zalotili med kaznivimi dejanji, druge so priprli, ker je bil zanje izdan nalog za prijetje

Gorica |
27. jan. 2023 | 11:00
Dark Theme

Policisti so v zadnjih dveh mesecih skupno aretirali 10 ljudi. Sredi decembra so priprli 24-letnega romunskega državljana, ki je v Italijo pospremil nekaj tujih državljanov brez dokumentov, in 39-letnega slovenskega državljana, ki so ga v Benetkah obsodili na osem mesecev zapora zaradi kaznivih dejanj zoper premoženje. Januarja so aretirali 25-letnega Goričana, ki je večkrat kršil hišni pripor, in 59-letnega Videmčana, ki so ga obsodili na sedem let zapora zaradi kaznivih dejanj, povezanih s spolnim nasiljem, ki jih je zakrivil med letoma 2007 in 2013 v Tržiču. V zaporu se je zaradi kraje znašel 34-letni Goričan.

Tržiški policisti so zaradi upiranja javni osebi decembra aretirali 34-letnega nemškega državljana, januarja pa 47-letnega državljana Dominikanske republike. Pred nekaj dnevi se je za zapahi znašel še 20-letni Tržičan, ki je ukradel avto. Na ronškem letališču so aretirali dva iranska državljana, stara 20 in 55 let, ki sta se vkrcala na letalo za London s ponarejenima avstrijskima potnima listoma.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava