Četrtek, 01 oktober 2020
Iskanje

V zgodovinskih stavbah inovativni kulturni projekti

EZTS GO pripravil nov petmilijonski projekt 4Cgong, ki je namenjen oživitvi nekaterih zgodovinskih stavb v Gorici in Novi Gorici

Gorica |
13. dec. 2019 | 10:44
Dark Theme

Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje EZTS GO je po projektih Salute-Zdravstvo in Isonzo-Soča, ki se financirata iz Programa Interreg V-A Slovenija-Italija 2014–2020 in se že izvajata, pripravil še en petmilijonski projekt. Naslov mu je 4Cgong – Co-creation of community-driven cultural corridors in Gorizia and Nova Gorica, namenjen pa je oživitvi nekaterih zgodovinskih stavb v obeh mestih in ustvarjanju inovativnih kulturnih koridorjev med njimi.

S projektom se je EZTS GO kot vodilni partner včeraj prijavil na peti javni poziv za predstavitev projektov iz razpisa UIA - Urban Innovative Actions, katerega osnovni cilj je spodbujanje inovativnih ukrepov za urbani razvoj. Z razpisom namerava Evropska komisija financirati visokokakovostne inovativne in ciljno usmerjene projekte na evropski ravni, zasnovane in izvedene z vključevanjem najpomembnejših deležnikov. Pri projektu preko EZTS GO sodelujeta občini Nova Gorica in Gorica, partnerji pa so še Fundacija Coronini Cronberg, Regijska razvojna agencija Severne Primorske, Univerza v Novi Gorici, Univerza v Vidmu in Friuli Innovazione. Projekt vključuje tudi Laščakovo vilo oz. Vilo Rafut ter Vilo Louise v Gorici.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo