Ponedeljek, 26 julij 2021
Iskanje

Za italijanske in slovenske avtistične otroke skupni prostori v parku Basaglia

EZTS GO je preuredil sobe, v katerih bo čezmejna strokovna skupina obravnavala malčke z motnjami avtističnega spektra

Gorica |
22. nov. 2019 | 7:31
Dark Theme

Otroci s spektroavtistično motnjo z območja treh občin (Gorica, Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba) so od včeraj dobili nove prostore, kjer jih bo obravnavala čezmejna skupina strokovnjakov. V parku Basaglia v Gorici so slovesno predali namenu tri sobe, v katerih bodo izvajali pilotne dejavnosti za avtizem v okviru projekta Salute-Zdravstvo, ki ga vodi Evropsko Združenje za teritorialno sodelovanje (EZTS GO), financiran pa je iz programa Interreg Italia-Slovenija V-A 2014-2020.

»Današnji dogodek je s simbolnega vidika zelo pomemben, saj gre za prvo zaključeno investicijo v sklopu projekta Salute-Zdravstvo, obenem je to prva investicija v občini Gorica. Čeprav gre za razmeroma majhno naložbo, bo omogočila zdravljenje tako italijanskih kot slovenskih otrok v skupnih prostorih,« je na odprtju povedal Matej Arčon, predsednik skupščine EZTS GO. Prostore, v katerih bodo oskrbe deležni otroci od 18. do 48. meseca starosti, sestavljajo pravzaprav dve sobi za terapijo in manjši prostor za koordinacijo strokovnjakov, ki bodo malčke obravnavali.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o digitalnem covidnem potrdilu?

24. jul. 2021 | 8:00
a) Edina alternativa novemu lockdownu
b) Nesmiseln ukrep
c) Dobra ideja, a težko jo bo učinkovito izkoristiti
d) Ukrep, ki diskriminira
e) Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo