Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Zaključila se je Cecilijanka, posvečena ljubezni

Od šestih zborov, ki so nastopali na drugem (sobotnem) delu, sta dva posredovala posnetek

Gorica |
22. nov. 2021 | 18:12
Dark Theme

Goriški praznik zborovske glasbe, ki ga Zveza slovenske katoliške prosvete organizira v čast zavetnici sv. Ceciliji, je v soboto doživel drugi in zadnji del programa. Tudi sobotni večer revije goriških pevskih zborov Cecilijanka v Kulturnem centru Lojze Bratuž je bil posvečen ljubezni, ki je izhajala iz verzov Alojza Gradnika, Ljubke Šorli in Miroslava Košute.

Večer, ki ga je organizirala ZSKP v sodelovanju s Svetom slovenskih organizacij, s pokroviteljstvom Občine Gorica in podporo Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, sta povezovala Kea Vogrič in Manuel Quaggiato. Koncert so s pomočjo tehnične ekipe Radia Vérité predvajali v živo na YouTubu.

Na sobotnem delu revije Cecilijanka je s tremi pesmimi nastopilo šest zborov, dva sta se zaradi razmer odločila, da ne nastopita v živo, a raje pošljeta posnetek. Najprej je na oder z dirigentko Miro Fabjan stopil mešani pevski zbor Lojze Bratuž, ki letos praznuje 70. obletnico delovanja. Na novo ustanovljena vokalna skupina Akord iz Podgore je pod vodstvom Jurija Klanjščka nastopila preko posnetka, ki so ga pripravili njeni člani. Naslednji je s tremi pesmimi nastopil moški pevski zbor Mirko Filej iz Gorice pod vodstvom Zdravka Klanjščka, nato pa so predvajali posnetek mešanega pevskega zbora Štandrež pod vodstvom Zulejke Devetak. Moški pevski zbor Fantje izpod Grmade iz Devina je zapel tri skladbe pod vodstvom Bogdana Kralja. Večer je zaključila Dekliška vokalna skupina Bodeča Neža pod vodstvom Mateje Jarc.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo