Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

BURGO: Dokler se vrv ne strga

7. mar. 2019 | 7:00
  Dark Theme

  Vleka vrvi je v štivanski papirnici razširjen šport. Že več let se z njim ubada vodstvo oz. lastništvo skupine Burgo. Ko se le da, povlečejo vrv na svojo stran in v zameno zahtevajo od nasprotnika (institucij) finančna sredstva ter ugodnosti, da se vrv ne bi slučajno strgala. V sredini pa so seveda zaposleni, ki jim v kriznem obdobju ob vsakem koraku grozijo odpusti.

  Ta čas mora več delavcev in njihovih družin recimo odločati o tem, ali bi se preselili v Karnijo oz. Veneto, kjer so druge tovarne iste skupine, ali pa sprejeti odpoved – brez nadaljnjih podpor in nadomestil, ker podjetje zanje ni zaprosilo. Kljub temu, da je bilo ministrstvo pripravljeno dodeliti sredstva. V vodstvu Burga pravijo, da denarja za to ni bilo, ostali trdijo drugače – na čelu z deželno odbornico Alessio Rosolen, ki je zabičala, da v Burgu lažejo in špekulirajo okoli krize.

  Ni težko razumeti, da je sektor papirja v času interneta in reciklaže v stiski, da je treba pač iskati neke tržne niše. Jasno je, da imajo podjetja težave in da ni enostavno voditi skupine z več tisoč zaposlenimi. Obenem pa bi se morala uspešna podjetja obnašati kolikor toliko etično. Ko je tako, uživajo podjetja določen ugled; ta je pa v poslih še kako pomemben.

  Če želite komentirati, morate biti registrirani

  $tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

  Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

  6. maj. 2020 | 17:24
  Prepoved ležanja na plaži
  Prepoved prostega prečkanja meje
  Prepoved obiska prijateljev
  Prepoved skupinskih športov
  Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
  Vse sedanje prepovedi so na mestu
  Prikaz rezultatov

  Glasovanje zahteva prijavo