Sobota, 16 november 2019
Iskanje

BURGO: Dokler se vrv ne strga

7. mar. 2019 | 7:00
  Dark Theme

  Vleka vrvi je v štivanski papirnici razširjen šport. Že več let se z njim ubada vodstvo oz. lastništvo skupine Burgo. Ko se le da, povlečejo vrv na svojo stran in v zameno zahtevajo od nasprotnika (institucij) finančna sredstva ter ugodnosti, da se vrv ne bi slučajno strgala. V sredini pa so seveda zaposleni, ki jim v kriznem obdobju ob vsakem koraku grozijo odpusti.

  Ta čas mora več delavcev in njihovih družin recimo odločati o tem, ali bi se preselili v Karnijo oz. Veneto, kjer so druge tovarne iste skupine, ali pa sprejeti odpoved – brez nadaljnjih podpor in nadomestil, ker podjetje zanje ni zaprosilo. Kljub temu, da je bilo ministrstvo pripravljeno dodeliti sredstva. V vodstvu Burga pravijo, da denarja za to ni bilo, ostali trdijo drugače – na čelu z deželno odbornico Alessio Rosolen, ki je zabičala, da v Burgu lažejo in špekulirajo okoli krize.

  Ni težko razumeti, da je sektor papirja v času interneta in reciklaže v stiski, da je treba pač iskati neke tržne niše. Jasno je, da imajo podjetja težave in da ni enostavno voditi skupine z več tisoč zaposlenimi. Obenem pa bi se morala uspešna podjetja obnašati kolikor toliko etično. Ko je tako, uživajo podjetja določen ugled; ta je pa v poslih še kako pomemben.

  Če želite komentirati, morate biti registrirani

  $tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

  Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

  17. okt. 2019 | 16:45
  Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
  Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
  Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
  Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
  Me ne zanima
  Prikaz rezultatov

  Glasovanje zahteva prijavo