Torek, 02 junij 2020
Iskanje

SV. IVAN: Prepovedani parki

Trst |
23. apr. 2019 | 16:21
  Dark Theme

  Svetoivanski park je bil včeraj čudovit. Videz posebnosti mu ni dajalo samo cvetje, ki se je bohotilo v eksploziji barv, pač pa tudi obiskovalci, ki so posedali in poležavali na zelenicah. Za ta park že vrsto let skrbi kmetijska zadruga Monte San Pantaleone, ki se zaveda pomena izkustvenega doživljanja parkov. Predvsem po njihovi zaslugi obiskovalcem tega parka nihče ne grozi z globami v primeru hoje po travi.

  Ste se kdaj vprašali, zakaj pri nas ni mogoče parkov uživati tako, kot je to denimo mogoče v nekaterih velikih prestolnicah? Pa naj si bo to London, Pariz ali New York, v teh mestih ljudje uživajo užitke zelenih površin. Pri nas pa obiskovalce velike večine javnih parkov »pozdravljajo« table z opozorili o prepovedi hoje po zelenicah. Da o poležavanju ali plezanju na drevesa niti ne govorimo. Je to zato, ker ima Trst morje in Kras, kjer imajo Tržačani prostor za igro, sprehode in predvsem oddih od mestnega vrveža? Ali zato, ker javne uprave nimajo posluha do te vrste užitka?

  Če želite komentirati, morate biti registrirani

  $tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

  Kje bi radi počitnikovali?

  2. jun. 2020 | 16:42
  V Sloveniji
  V Italiji
  Na Hrvaškem
  V Grčiji
  Drugje
  Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
  Prikaz rezultatov

  Glasovanje zahteva prijavo