Torek, 30 april 2024
Iskanje

Neprepričljiva Victorious

25. feb. 2016 | 18:11
Dark Theme

Avstralski rokerji Wolfmother so spet med nami. Nova plošča Victorious je namreč izšla pred tednom dni. Oboževalci hard rock benda so na četrti album čakali dve leti, saj je prejšnji plošček New Crown zagledal luč marca 2014.
Lider avstralskega benda Andrew Stockdale se je v zadnjih letih nekoliko »pomiril«. Zasedbo je namreč vihravi glasbenik v več kot desetletni karieri velikokrat razpustil, s člani benda pa je večkrat ravnal skorajda diktatorsko. Basist in pianist Ian Peres je v bistvu edini, ki mu še vedno vztrajno stoji ob strani, preostali člani zasedbe pa so bolj ali manj prostovoljno zapustili bend. Stockdale je poleg tega začel z igranjem marsikaterega instrumenta, tako da je med snemanjem plošče kar sam zaigral na raznorazne kitare oziroma bas. Peres je tokrat pripomogel le s svojimi klaviaturami in to niti ne v vseh komadih. Z bobni sta se pri snemanju novega albuma ukvarjala glasbenika Josh Freese in Joey Waronker, odločilno vlogo pa je nedvomno odigral tudi znani ameriški glasbeni producent Brendan O'Brien.
Nov plošček Victorious sestavlja deset pesmi, traja pa okrog petintrideset minut. Gre za zadovoljiv album, kjer se prepletajo tako hard rock komadi v tipičnem Wolfmother stilu kot tudi romantične balade. Skoraj štiridesetletni Stockdale ima nedvomno še dober glas; treba je pač priznati, da ga je narava obdarila z res značilnim in originalnim vokalom. Ponekod pa je Stockdaleu tudi spodletelo (kot že marsikdaj v preteklosti), tu mislim na primer na pop balado Pretty Peggy, ki me je ob prvem poslušanju skoraj spravila v zadrego. Pesem spominja na angleško pop folk skupino Mumford & Sons …
Med boljše skladbe novega albuma spadajo uvodna The Love That You Give, pesem Victorious, ki daje ploščku naslov, proti koncu pa še rokerska Gipsy Caravan.
Da se je v Stockdaleovi glasbeni karieri nekaj zataknilo, je bilo razvidno že ob izidu njegovega prvega solo albuma Keep Moving. Z novo ploščo Victorious pa so se takratni pomisleki uresničili.

Victorious
Wolfmother
Classic – hard rock
Universal Music Enterprises, 2016
Ocena: ★★★★★★☆☆☆☆

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava