Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Ganljiv talent desetletne violinistke

11. jul. 2017 | 17:37
Dark Theme

Čudežni otrok je izraz, ki ga včasih uporabljamo tudi neumestno, kajti do čudežnih rezultatov praviloma pripelje le resno in vztrajno delo, osnovna sestavina pa je talent, ki ga narava podeljuje neenakomerno. Desetletna Alida Shahrazad Igbaria, ki se je rodila v Trstu nemški materi in palestinskemu očetu, je svojo prvo violino vzela v roke, ko še ni bila stara dve leti: začela je na šoli Suzuki, kjer jo je poučevala Cristina Verità, kmalu pa se je vpisala na Glasbeno matico, kjer je njen talent skrbno razvijala prof.Jagoda Kjuder.
Violino sta igrali tudi Alidina mati in starejša sestra, tako da je imela deklica kar dvojno podporo, rezultati pa so kmalu potrdili uspešnost dela: vrsta zmag, od slovenskega tekmovanja TEMSIG, tekmovanja Tartini v Piranu, Salieri v Veroni, prestižno tekmovanje Postacchini v Fermu, pa še vrsta drugih preizkušenj je tako mali violinistki kot njeni pedagoginji vlila samozavest in le še povečala voljo do dela.
V okviru Festivala Kras je Alida imela samostojen koncert, s katerim je dokazala za svoja leta res visok tehnični nivo: prof. Kjuder ni mogla prikriti svoje ganjenosti, ko je ob koncu koncerta napovedala skorajšnjo ločitev od svoje izredno nadarjene učenke, kajti z odgovorno samoodpovedjo želi Alido izročiti vrhunskemu pedagogu, ki bo najbolje znal nadaljevati uspešno pot.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava