Petek, 22 februar 2019
Iskanje

Natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem

12. jan. 2018 | 13:43
Dark Theme

Natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem

Založba Pivec je razpisala natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem. Na natečaju lahko s po eno pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov oz. vrstic, sodelujejo avtorji s pesmimi v slovenskem jeziku, ki so stari vsaj 16 let. Na koncu se bodo pesniki pomerili na pesniškem turnirju, na katerem bodo izbrali vitezinjo oziroma viteza poezije. Strokovna žirija v sestavi Urška P. Černe, Borut Gombač in Irena Novak Popov bo izmed sodelujočih izbrala 24 najbolj uspešnih avtorjev. Ti se bodo konec marca in v začetku aprila pomerili na dveh polfinalnih turnirjih, ki bosta na Jesenicah in v Brežicah, dvanajst izbranih finalistov pa na pesniškem turnirju v Mariboru.
Avtorji naj svojo pesem pošljejo na naslov Založba Pivec, Krekova 13, 2000 Maribor, s pripisom pesniški turnir 2018 najkasneje do 28. februarja.
Pesmi naj bodo podpisane le s šifro, v posebni kuverti, prav tako označeni s šifro, pa naj bodo avtorjevo ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka.
Strokovna komisija bo 15. marca objavila imena 24 izbranih avtorjev na spletni strani Založbe Pivec in v nekaterih tiskanih medijih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo