Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Miroslav Košuta nominiranec za večernico

25. jul. 2018 | 12:08
Dark Theme

Miroslav Košuta je med avtorji del, ki jih je petčlanska žirija pod vodstvom Igorja Sakside izbrala za večernico oziroma nagrado, ki jo podeljuje časnik Večer za najboljše slovensko otroško in mladinsko leposlovno delo preteklega leta. Ostali avtorji so Jana Bauer, Maša Ogrizek, Anja Štefan in Suzana Tratnik.
V igri za nagrado, ki jo bodo podelili že dvaindvajsetič, in sicer 27. septembra v Murski Soboti, so Košutova zbirka ugank Ponikalnice (založba Miš), otroški roman Jane Bauer Groznovilca in dvija zima (KUD Sodobnost International), pustolovska knjiga Maše Ogrizek Gospa s klobukom (Mladinska knjiga), pesniška zbirka Anje Štefan Drobtine iz mišje doline (Mladinska knjiga) ter mladinski roman Suzane Tratnik Tombola ali življenje! (Mladinska knjiga).
Letošnje finaliste je izbrala žirija v sestavi Saksida, Maja Logar, Petra Vidali, Dragica Haramija in Kaja Bucik Vavpetič. Na razpis, ki je bil odprt do 5. maja, je prispelo 31 del, žirija pa je pregledala tudi dela s seznama izvirnih leposlovnih knjig z letnico 2017 (približno 280 je bilo vseh), ki jih je pripravila članica žirije Maja Logar, sicer vodja službe za mlade bralce v Mariborski knjižnici.
Predsednik žirije Igor Saksida je izjavil, da gre letos za zelo kakovostno letino, saj se je v širšo skupino potencialnih finalistov uvrstilo kar enajst del. Med njimi so kakovostna otroška poezija, klasična avtorska pravljica, nonsens in fantazijska pripoved.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava