Sreda, 20 februar 2019
Iskanje

Dokumentarec »14+1« nadaljuje svojo uspešno pot

8. sep. 2018 | 18:21
Dark Theme

Dokumentarec »14+1«, ki ga je tržaška režiserka Vida Valenčič posvetila alpinistoma Nives Meroi in Romanu Benetu, nadaljuje svojo uspešno pot po domačih in tujih festivalih. Neverjetna zgodba para iz Bele peči, ki je kot prvi v zgodovini brez dodatnega kisika in nosačev osvojil vseh štirinajst osemtisočakov, ter premagal tudi Romanovo bolezen, je prepričala že številne selektorje: po Ljubljani, Sestrieru, Trentu, Luganu, Milanu, je film v teh dneh na ogled tudi v Zakopanah na Poljskem in v južnokorejskem Ulju, v prihodnjih tednih pa bo obiskal še Španijo in milansko tekmovanje »Selected Sport TV & Movies competition«.
Dokumentarec je nastal v produkciji slovenskih deželnih programov Rai (v sklopu čezmejne TV med hišama Rai in TV Koper-Capodistria), pri realizaciji pa so ob režiserki Vidi Valenčič sodelovali še snemalca Paolo Babich in Paolo Forti ter montažer Aleksander Purič. Ekipa je alpinistoma sledila od domačih Belopeških jezer do Kanina, Mangarta in Vršiča, v filmsko zgodbo pa vpletla tudi himalajske posnetke Romana Beneta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo