Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Filmska zvezda je rojena

10. okt. 2018 | 20:33
Dark Theme

Legenda pripoveduje, da je na prvem srečanju med Bradleyem Cooperjem in Lady Gago, ki je trajalo več kot osem ur in na katerem se je ameriški igralec želel prepričati, da je plavolasa pop zvezda res najboljša izbira za njegovo prvo režisersko preizkušnjo, lepi Bradley v določenem trenutku povlekel iz žepa robček, ga pomolil sogovornici in jo zaprosil, naj si sname šminko, ker da potrebuje v filmu povsem naravno masko. To je Angelino Stefani Germanotto, ki je bolje poznana kot Lady Gaga, seveda prizadelo, a zvezdnica se je kljub vsemu dala prepričati, ob tem pa razumela, da bi to lahko bil eden njenih najbolj zanimivih performancov. Nastal je tako res dober in prijeten film.
Zgodba govori o izkušenem glasbeniku, ostarelem rokerju Jacksonu Maineji, ki polni stadione in na lepem odkrije mlado umetnico Ally. V mlado pevko se tudi kmalu zaljubi. Ally se v resnici že vrsto let trudi na glasbeni sceni in se posveča karieri. Zdaj je tik pred tem, da obupa nad svojimi velikimi sanjami in da vrže puško v koruzo. Jackson pa jo prepriča, da velja vztrajati in Ally seveda poskusi.
Dolgolasi pevki res uspe in ko se začne njena zvezdniška pot vzpenjati, začne Jacksonov sloves ugašati, kar seveda hudo prizadene njuno ljubezensko zvezo.
Nova, že četrta inačica legendarne ljubezenske zgodbe ponuja obenem izjemno igralsko preizkušnjo ameriške pevke in hkrati čudovit glasbeni talent itak dobrega igralca Bradleya Cooperja.

Cooperjev prvenec je bilo tudi eno zanimivejših presenečenj letošnje 75. beneške Mostre.

A star is born  (Zvezda je rojena)
ZDA 2018
Režija: Bradley Cooper
Igrajo: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chapelle

Ocena: ★★★ 1/2


Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava