Ponedeljek, 13 julij 2020
Iskanje

Celovečerec Rosa režiserke Katje Colja osvojil festival v Beljaku

Na festivalu so predstavili tako celovečerne kot kratkometražne produkcije iz treh obmejnih dežel

Beljak |
17. dec. 2019 | 11:48
Dark Theme

Celovečerni film Rosa tržaške režiserke Katje Colja je zmagovalec filmskega festivala K3, ki se je v nedeljo zaključil v Beljaku. Na festivalu so predstavili tako celovečerne kot kratkometražne produkcije iz treh obmejnih dežel: Koroške, Furlanije - Julijske krajine in Slovenije. Projekcije filma Rosa sta se udeležila tako režiserka kot moški protagonist Boris Cavazza, ki v filmu igra Slovenca Igorja.

Žirija, ki sta jo sestavljali Barbara Runner in Tanja Helm, je v utemeljitvi zapisala, da je bila izbira končnega zmagovalca težka, saj sta si ogledali šest zelo različnih celovečernih filmov – med temi so bili še Zgodbe iz kostanjevih gozdov režiserja Gregorja Božiča, Posledice Darka Štanteta, dokumentarec Hči Camorre Siniše Gačića, italijansko-slovenska koprodukcija Paradiž v režiji Davida del Degana in avstrijsko-nemška Space Dogs, pod katero se podpisujeta Elsa Kremser in Levin Peter. Izbira je naposled padla na film Rosa, ki je bil posnet v Trstu, Miljah in na Krasu, ker izvirno in lepo prikaže zgodbo o smrti in življenju, z ljubečo pozornostjo do protagonistov (v glavni vlogi igra ob Cavazzi še Lunetta Savino) ter številnih detajlov, sta zapisali žirantki in izrazili prepričanje, da bo ogled tega filma obogatil avstrijske gledalce.

Z osvojitvijo nagrade bo namreč film Katje Colja prihodnje leto deležen redne distribucije po avstrijskih dvoranah.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo