Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Disney zaradi pandemije prestavil prihode filmov Mulan, Zvezdne steze in Avatar

Za nedoločen čas preložiti prihod visokoproračunskega filma Mulan v kinematografe.

28. jul. 2020 | 13:45
Dark Theme

LOS ANGELES – Produkcijska družba Disney je sporočila, da je zaradi pandemije koronavirusa morala za nedoločen čas preložiti prihod visokoproračunskega filma Mulan v kinematografe. Za najmanj leto dni je preložila tudi premiero novih delov franšiz Zvezdne steze in Avatar.

Začetek predvajanja akcijskega filma Mulan režiserke Niki Caro so pri Disneyju preložili že dvakrat, nazadnje so ga napovedali za 21. avgust. A glede na to, da se prikazovanju v kinih izmika tudi težko pričakovani triler Tenet Christopherja Nolana, za katerega so kinooperaterji upali, da bo znova privabil obiskovalce, se po pisanju AFP vse bolj kaže, da bo poletni filmski koledar ostal prazen.

»V teh zadnjih mesecih je postalo jasno, da ni mogoče ničesar gotovega reči glede objavljanja filmov v času globalne zdravstvene krize. Pomeni, da ustavljamo načrte za film Mulan, medtem ko ocenjujemo, kako bi ga najbolj učinkovito ponesli med občinstvo po svetu,« je pojasnil predstavnik Studiev Walt Disney.

Premiero Avatarja, ki so jo načrtovali prihodnje leto, so prestavili na december 2022, deseto nadaljevanje Zvezdnih stez, ki so ga nameravali prikazati leta 2022, pa na december 2023.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava