Ponedeljek, 21 oktober 2019
Iskanje

Evropa vabi v kino

V sklopu Filmskega tedna Evrope brezplačne projekcije tudi v Izoli, Novi Gorici in Sežani

3. maj. 2019 | 7:38
Dark Theme

Filmski teden Evrope bo med 4. in 13. majem po Sloveniji ponudil brezplačne projekcije sodobnih evropskih filmov. V 12 slovenskih mestih, med katerimi so tudi Nova Gorica, Sežana in Izola, se bo zvrstilo 33 projekcij. Skupno bo na ogled 23 filmov, ki so vsi prejemniki sredstev Evropske unije za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije.

Filmski teden Evrope že tradicionalno poteka v maju, ob rojstnem dnevu EU. In ravno na dan Evrope, 9. maja, bodo na primer v Kosovelovem domu v Sežani ob 18.30 predvajali film Bojevnica Benedikta Erlingssona, ki je prejel letošnjo nagrado lux Evropskega parlamenta. Ob 20.30 pa še nemško-francoski film Transit, za katerega je režiser Christian Petzold ekraniziral in posodobil istoimenski roman nemške pisateljice Anne Seghers. Bojevnica bo istega dne na sporedu tudi v Art Kinu Odeon v Izoli (ob 19. uri), dan pred tem, v sredo, 8. maja, ob 21. uri pa si bo tu mogoče ogledati pretresljivi film o terorističnem napadu v Oslu Utoya 22. julija režiserja Erika Poppea. V Kulturnem domu Nova Gorica bodo prav tako zavrteli film o Utoyi (7. maja ob 20. uri), dan kasneje bo ob 20. uri na sporedu film Custody – Jusqu’à la garde (režija Xavier Legrand), 10. maja ob 20. uri pa še film Transit. Popoln spored je na voljo tukaj.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo