Četrtek, 09 julij 2020
Iskanje

Evropa vabi v kino

V sklopu Filmskega tedna Evrope brezplačne projekcije tudi v Izoli, Novi Gorici in Sežani

3. maj. 2019 | 7:38
Dark Theme

Filmski teden Evrope bo med 4. in 13. majem po Sloveniji ponudil brezplačne projekcije sodobnih evropskih filmov. V 12 slovenskih mestih, med katerimi so tudi Nova Gorica, Sežana in Izola, se bo zvrstilo 33 projekcij. Skupno bo na ogled 23 filmov, ki so vsi prejemniki sredstev Evropske unije za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije.

Filmski teden Evrope že tradicionalno poteka v maju, ob rojstnem dnevu EU. In ravno na dan Evrope, 9. maja, bodo na primer v Kosovelovem domu v Sežani ob 18.30 predvajali film Bojevnica Benedikta Erlingssona, ki je prejel letošnjo nagrado lux Evropskega parlamenta. Ob 20.30 pa še nemško-francoski film Transit, za katerega je režiser Christian Petzold ekraniziral in posodobil istoimenski roman nemške pisateljice Anne Seghers. Bojevnica bo istega dne na sporedu tudi v Art Kinu Odeon v Izoli (ob 19. uri), dan pred tem, v sredo, 8. maja, ob 21. uri pa si bo tu mogoče ogledati pretresljivi film o terorističnem napadu v Oslu Utoya 22. julija režiserja Erika Poppea. V Kulturnem domu Nova Gorica bodo prav tako zavrteli film o Utoyi (7. maja ob 20. uri), dan kasneje bo ob 20. uri na sporedu film Custody – Jusqu’à la garde (režija Xavier Legrand), 10. maja ob 20. uri pa še film Transit. Popoln spored je na voljo tukaj.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo