Petek, 18 oktober 2019
Iskanje

Film so izbrali, ker je vezan na morje

Nocoj bodo v kinodvorani Ariston predvajali dokumentarec beneškega režiserja Andree Segreja Il pianeta in mare (Planet v morju)

Trst |
3. okt. 2019 | 9:55
Dark Theme

Ogromna ladjedelnica, v kateri gradijo orjaške ladje, in dolge sence visokih žerjavov, ki nemočno tičijo ob sivih zidovih velikih zapuščenih zgradb. V njih se je do sredine osemdesetih let razvijala zlata doba italijanske kemijske industrije. Ob tovarnah, na enem od bregov prostrane beneške lagune, pa rjavijo rjavi kontejnerji. Tudi ti, kot dokaz časa in prostora, ki predstavlja danes le del zgodovine, ko so v Margheri predelovali petrolej in neprekinjeno proizvajali plastiko, pvc materiale in vse, kar gre zraven.

O vsem tem pripoveduje lep dokumentarec Il pianeta in mare (Planet v morju), beneškega režiserja Andree Segreja, ki ga bodo nocoj, ob 21. uri predstavili v kinodvorani Ariston, v sklopu festivala Barcolana, Morje zgodb. Kot so povedali prireditelji, so Segrejev zadnji film izbrali, ker je pač vezan na morje.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo